RESOLUSI KONGRES AMERIKA JELAS JAHAT

PECAH IRAQ JADI 3 NEGARA KECIL

Taktik memberi alasan palsu tertentu untuk satu tindakan, ke arah tujuan jahat sebenar  lain yang disembunyikan sudah menjadi adat resam musuh-musuh Islam sejak dahulu hingga kini. Ini ditunjukkan oleh alasan menyerang Iraq 4 tahun lalu semata-mata untuk memusnahkan senjata nuklear Iraq dengan keputusan Kongres Amerika baru-baru ini untuk memecahkan Iraq kepada 3 negara di atas asas perkauman dan puak (Sunni, Syiah dan Kursi).

Memecahkan Iraq bukan sahaja melemahkan umat Islam tetapi juga ia terang-terang suatu yang terkeluar dari Undang-undang Antarabangsa, pencabulan ke atas Kedaulatan Iraq dan pendirian pihak Penjajah yang melampai sempadan kekuasaan yang sepatutnya.

Liga Arab dan pemimpin Negara-negara Islam seharusnya bertindak segera menyuarakan bantahan keras terhadap kebiadapan ini.

Naib Pengerusi Parlimen Arab, Muhammad Jasim As-Saqr dalam Persidangan Kedua Isnin lalu menolak keputusan KongresAmerika diikuti dengan sokongan terbuka oleh Pengerusi Parlimen Mesir, Fathi Surur yang turut hadir. Kata beliau, “Kerajaan dan rakyat Mesir menegaskan pendiriannya yang tetap dan tegas iaitu menolak sebarang bentuk perpecahan atas asas perkauman, sebaliknya berpegang teguh atas kesatuan bumi Iraq, memelihara keamanan dan kestabilannya.

Dari keputusan Kongres Amerika, jelas terang lagi bersuluh, diantara matlamat Amerika dalam memerangi Iraq 4 tahun lalu ialah untuk memecahkan bumi dan kekuatan umat Islam Iraq yang merupakan salah satu Kuasa Besar Islam. Alangkah jauh dan tersembunyinya perancangan mereka. Empat tahun lalu Amerika berkata mereka hendak menyerang kerana Iraq memiliki senjata nuklear (WMD – World Mass Destruction) yang ternyata tiada. Apabila tiada WMD, mereka terus bertapak di Iraq, tidak keluar darinya, hanya untuk meneruskan perancangan sebenar yang kotor ke atas kedaulatan dan tamaddun Islam.

Kita dituntut agar sentiasa berwaspada dan tidak menjadikan Ahlul Kitab (Yahudi dan Kristian) sebagai teman dan perujuk. Firman Allah swt, “Wahai orang-orang beriman, jangan kamu ambil orang-orang Yahudi dan Kristian sebagai wali (teman, tempat rujuk dll). Sebahagian mereka adalah wali sebahagian yang lain (mereka sebenarnya teman sesama mereka, bukan kamu). Siapa yang berwalikan mereka sesungguhnya dia (termasuk) dari golongan mereka. Sungguh Allah tidak memberi petunjuk kepada kam yang fasik”. (Al-Quran).

Kita percaya selepas pembahagian Iraq kepada negara-negara kecil yang lemah, perancangan untuk meluaskan negara “Israel” akan terus mengambil tempatnya. Ini sudah dirancang lama, hanya menunggu masa yang sesuai, selepas rantau Arab menjadi semakin lemah dan tunduk kepada kemahuan Amerika yang dikuasai Zionis Israel.

Kepada Allah kita berserah, dan kepada kaum muslimin kita berpadu tenaga dan cita-cita untuk memenangkan AgamaNya. Kita yakin firman Allah swt, “Sunngguh Aku akan menangkan DiriKu dan rasulKu. Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Maha Perkasa”. “Ketahuilah sesungguhnya Parti Syaitan, merekalah yang akan rugi (kalah)”.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: