Allah menangkan Palestin di Gaza !!

gaza

Umat Palestin di Gaza menyambut kemenangan. Bendera hijau tua adalah lambang HAMAS. “Jihad Jalan Kami”, “Syahid Cita-cita Kami”.

Allahu Akbar !!! Walillahil Hamd !!! “Sungguh Aku akan memenangkan Aku dan rasul-rasulKu. Sesungguhnya Allah Maha Kuat, Maha Perkasa” (Al-Quran). “Dan tidaklah kemenangan itu melainkan dari sisi Allah, Maha Perkasa, Maha Bijaksana” (Al-Quran). Setelah 23 hari berperang, Allah swt menghadiahkan kemenangan kepada umat Islam Palestin dalam bertarung dengan tentera Israel yang dilaknatNya melalui kata-kata Nabi Daud as dan Nabi Isa as. ribuan tahun dahulu. Mereka datang menyerang secara mengejut pada 27 Disember 2008 dan cabut kebelakang pada 19 Januari 2009, sehari sebelum Obama mengambil tampuk Presiden US dari Bush, Bapa Penjenayah Perang Abad 21. Seperti lagak pengecut semasa Perang Lubnan yang mereka lancarkan tahun 2 tahun lalu, kali ini mereka sekali lagi membunuh seramai mungkin orang-orang awam di dalam kediaman-kediaman mereka tanpa mengira kanak-kanak, wanita, orang tua dan awam, melalui tembakan bom dari udara, untuk menutup kekalahan yang bakal mereka hadapi nanti di medan tempur di darat.

 

“Mereka tidak akan dapat memudharatkan kamu melainkan aza (sedikit sebanyak kesakitan, pembunuhan dll). Sekiranya mereka memerangi kamu, nescaya mereka akan cabut lari ke belakang, kemudian mereka tidak akan dimenangkan” (Al-Quran).

 

Walau didokong oleh persenjataan, bilangan, politik, media dan geografi, namun Israel kalah juga akhirnya walau cuba ditutup oleh pihak media antarabangsa yang dikuasai mereka. Ini adalah kerana matlamat-matlamat mereka seperti berikut telah gagal dicapai :

 

 1. Israel ingin menjajah Gaza seperti yang sedang berlaku di Tebing Barat, tetapi tidak berjaya.
 2. Amerika ingin isu Gaza dihapuskan sebelum Bush menyerah kuasa kepada Obama pada 20 Januari 2009, namun ini juga tidak berjaya. Obama akan terus dihantui isu Gaza dizaman pemerintahannya. Katanya, Obama ingin memulihkan kembali imej Amerika, namun episod Gaza seterusnya akan mendedahkan sikap-sikap beliau sebenarnya terhadap umat Islam.
 3. Jika Gaza dikalahkan, Gerakan FATAH telahpun menyediakan barisan Kabinetnya untuk mengambilalih kerajaan di Gaza dari HAMAS. Mahmud Abbas telah bersedia di Tebing Barat. Mohd Dahlan telah bersedia di Mesir, namun mereka hampa.
 4. Serangan mengejut hari pertama dan serangan-serangan seterusnya disasarkan untuk membunuh seramai mungkin pimpinan HAMAS di rumah dan pejabat mereka. Ini tidak berjaya kecuali pembunuhan Nizar Rayyan bersama kesemua ahli keluarganya. HAMAS berjaya mengambil langkah-langkah keselamatan ketat sebelum hari serangan mengejut tersebut.
 5. Serangan ini adalah untuk meningkatkan populariti Parti Kadima untuk Pilihanraya Umum Israel bulan Februari ini. Namun sebaliknya berlaku. Kekalahan Israel yang memalukan ini telah menconteng arang di muka pimpinan dan parti mereka.
 6. Kesengsaraan yang dihadapi oleh umat Palestin diharap akan menyerikkan mereka dari memilih HAMAS dalam Pilihanraya Palestin akan datang, namun sebaliknya berlaku. Tempoh presiden Mahmud Abbas juga telah tamat pada 8/1/2009 lalu. Kemenangan mujahideen Palestin dibawah pimpinan Kataib (Batalion) Izzuddin Al-Qassam (HAMAS) menaikkan populariti HAMAS dari 63% dalam Pilihanraya Umum tahun 2006 lalu, kepada 90% ketika perang dan selepasnya, seperti yang didakwa HAMAS.

 

Perang Gaza 2008 ini juga telah memberi kejayaan kepada umat Palestin khususnya, dan umat Islam amnya kerana :

 

 1. Perang ini telah menyedarkan ramai umat Islam yang sebelum ini lena kerana kesibukan dunia. Di Malaysia sendiri para artis turut menyumbang kepada Palestin.
 2. Kemenangan Palestin ini telah mengembalikan keyakinan umat Islam akan kekuatan Islam sebenar yang boleh mengatasi kecanggihan tentera Israel yang sering mereka gembar-gemburkan. Generasi 2008 kini tahu dan menyaksikan bahawa Israel boleh dikalahkan walau oleh sebuah gerakan, belum lagi sebuah negara Islam, apatah lagi Khilafah Islam.
 3. Perang Gaza 2008 ini telah menyatukan banyak kumpulan-kumpulan Islam dalam sesebuah negara.
 4. Jihad Gaza kali ini banyak menonjolkan tokoh-tokoh belia seperti Khalid Masy’al, Ismail Haniyeh, isteri-isteri mereka dan ramai lagi, untuk diambil contoh oleh para pemuda dan pemudi Palestin khususnya. Ini akan melahirkan lebih ramai tokoh dan pelapis dari berbagai generasi harapan agama dan negara di masa akan datang.

 

Israel, Amerika, Eropah, Kuasa-kuasa Besar dan sebahagian pemimpin umat Islam merancang jahat terhadap Palestin, tetapi Allah swt juga merancang, dan Allah adalah sebaik-baik perancang.

 

Kita berdoa dan berusaha semoga Gaza yang telah musnah infrastrukturnya akan segera dipulihkan, kehidupan akan kembali ke tahap normalnya secepat yang mungkin, pintu lintas Rafah yang ditutup Mesir akan segera dibuka dan Israel akan dilenyapkan dari peta dunia. Moga Allah merahmati para syuhadak Gaza, menerima mereka di SyurgaNya yang tertinggi, mencukupkan kehidupan para janda dan anak-anak yatim yang kehilangan tempat pergantungan dan kasih sayang. Sesungguhnya Dia Maha Berkuasa atas tiap sesuatu.

 

 

Ustaz Halim INIJALANKU  www.inijalanku.wordpress.com

 

 

BIRO (PARLIMEN) JALINAN TURKI – ISRAEL  “TUTUP KEDAI”

 

Sekretariat Am Parlimen Turki mengumumkan bahawa tidak ada di sana Biro Jalinan Turki – Israel setelah semua ahli Parlimen yang menganggotainya menarik keanggotaan mereka sebagai tindakbalas dari kekejaman yang berlaku di Gaza. Ketua Hal Elwal Luar Parlimen, Murad Merkan berkata, “Pencerobohan Zionis yang terkini ini telah menusuk perit yang mendalam ke dalam hati-hati kami. Apa yang boleh saya sumbangkan adalah terhad. Penarikan ini ialah apa yang termampu saya lakukan kerana marah ke atas apa yang berlaku. Biro ini dianggotai sebilangan ahli-ahli Parlimen dari kedua-dua negara. Ketua Parlimen Turki, Koksal Tubtan bertindak menderma darah untuk penduduk Gaza dan berkata bahawa negaranya akan menghantar bantuan perubatan ke Gaza.

 

Sumber : Ikhwan Online

Diterjemah oleh Ustaz Halim INIJALANKU

Advertisements

12 Respons

 1. Semoga umat Islam terus bangkit dan yakin dengan janji Allah bahawa kesudahan dunia ini hanyalah untuk orang bertaqwa

 2. setuju.

 3. Ku panjatkan doaku semoga Allah memusingkan kepala dan tangan-tangan para Zionis Yahudi sehingga mereka tidak berdaya lagi di bumi ini dan diakhirat mereka dihina sehina-hinanya. Kupanjatkan doa semoga Allah memindahkan sengsara dari rumah-rumah orang Palastine ke rumah orang Israel Yahudi laknatullah. Amin…

 4. graf ISK kembali naik

 5. Salam ziarah..;)

 6. alhamdulillah…semoga kita x lalai dlm membantu saudara kita d sana…jgn stop solat hajat, infaq kan harta n qunut nazilah

  allahuakbar

 7. pada saat inilah perintah Allah untuk menginfaqqan harta mnjadi paling wajib bagi kita.. Mari sumbangkn segala2nya yg termampu untuk palestina tercinta! Jangan kita tunduk mmbeli barang2 mereka di pasar raya, di kedai & di mana2 pun. Bantuan Allah akan tiba! Allah bersama2 orang yg sabar..

 8. Allahu Akbar
  Allahu Akbar

  Allahu Akbar

 9. Alhamdulillah… Islam pasti akan menang jua! demikian adalah janji Allah yang pasti benar! ALLAHU AKBAR!!!

 10. salam ziarah…

 11. Assalamualaikum,
  Salam kenal dari Sukabumi, Jawa Barat, Indonesia,…
  Blog anda sangat menarik,
  dalam rangka menambah jumlah sahabat, dan dalam rangka meningkatkan jumlah pengunjung,
  kami Pustaka Eidariesky, http://eidariesky.wordpress.com mengajak anda untuk bertukar taut (link) dengan kami, kami tunggu konfirmasi anda di Pustaka Eidariesky apabila anda setuju untuk bertukar link dengan kami…
  Jihad NEver Sleep,
  Mujahid NEver DIE!!!!
  Allahuakbar

 12. […] Februari 16, 2009 Allah menangkan Palestin di Gaza !! […]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: