AAA Senarai Produk Boikot Israel/USA

boikot1

Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika:

Syarikat : Phillip Morris Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d’Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Coca-Cola – McDonalds – Burger King – Pizza Hut ?KFC Produk : Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

Syarikat : Nestle Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd. Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

Syarikat : Danone Produk : Makanan, minuman dan biskut Produk : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun
1998.

Syarikat : Johnson & Johnson Produk : Kesihatan. Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon Produk : Kosmetik Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat : AOL Time Warner Produk : Media Elektronik dan Cetak Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L’Oreal Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel Produk : Perkakasan komputer Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat : Est? Lauder Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

Syarikat : News Corporation Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins Fakta : Murdoch’s New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

LAIN-LAIN SYARIKAT

Syarikat : Procter and Gamble Produk : Kesihatan, sabun, syampu Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean

MARS INC – Bounty, M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben’s, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

HASBRO – Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger

GILETTE – Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman

COLGATE PALMOLIVE – Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic

Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.

132 Respons

  1. Assalamualaikum…
    saya berterima kasih banyak2 krn baru sekarang sy tau betapa banyaknye produk israel yg telah saya gunakan..
    ia amat bermanfaat kpd saye dan semoga bnyk lagi info yg dpt diperoleh di sini.
    Kita bukan sahaja bercakap kosong tetapi dpt melaksanakan ap yg diwara-warakan di luar sana….
    BOIKOT ISRAEL!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Saya menyokong penuh usaha memboikot baranagan dan ekonomi yahudi dan usa kerana kita harus insaf bahawa orang Islam kita sudah ramai menjadi korban dibunuh oleh mereka spt di Iraq, Afganistan, Palestine, Filipina dan negara2 Afrika. Sebenarnay kita dituntut untuk berjihad membela saudara kita tapi kita tak mampu. Kalau begitu jihad untuk boikot tidak membeli produk mereka pun kita tak mampu memanglah orang itu tidak patut mengaku dirinya Islam kerana membantu membunuh orang Islam dengan memberi wang kepada yahudi membeli senjata membunuh orang Islam. Betapa bodohnya dan kejamnya orang Islam yang membantu ekonomi yahudi dan usa dalam membunuh saudara mereka. So tolong sedar sekurang-kurang dengan iman yang lemah kita berjihad perut dan wang tidak membeli produk yahudi dan usa. dalam pasaran begitu banyak barangan altenatif. Berhentilah merokok kerana ianya haram membantu membunuh saudara seIslam. Pengusaha Islam yang menjual barangan yahudi dan usa harus sedar samada mencari bisnes alternatif dengan mencipta produk sendiri ataupun bersubahat membunuh saudara seIslam kerana kepentingan mencari wang dan keuntungan. Marilah kita bersatu dalam memboikot barangan yahudi demi Iman. tk

    • Ok bersama-sama kita boikot barangan Amerika dan anak tempatan yang berkerja semuanya akan makan pasir…ini tak apa sebab kita terpaksa berjihad untuk saudara kita dari negara luar tetapi bagaimana dengan orang tempatan yang akan kehilangan sumber rezeki?

      Bagaimana kalau orang mat saleh boikot barangan dan negara kita,anda akan setuju?kerana ramai orang kristian ditindas di negara -negara yang anda sebut tadi.

      Sekarang ini dunia sudah menjadi sangat kecil dan masa kita bukannya lama,jadi selagi ada nyawa buatlah yang baik dengan pemikiran yang luas………Islam bukan agama penganas atau balas dendam sebaliknya agama yang suci dan pelihara keamanan sejagat untuk orang islam dan bukan islam.

      Insaflah semua sebelum terlambat.

  3. same2 la kite boikot barang2 xde pekdah ni

  4. beli barang buatan malaysia ganti produk boikot… cth: 1. johnson&johnson ganti anakku..
    2. colgate tukar mukmin ke safi ke…
    3. maggi tukar cintan or mamee or sedaapp

    • safi milik bukan Islam. SDama gak dgn Mu’min. Gunakan lah ubat gg milik org Islam Halagel, HPA…

      • betul ke baru tahulah ingat buatan sini

      • Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

        ALMM adalah pemilik kepada jenama Ubat Gigi Mu’min, ianya ditubuhkan pada tahun 2001, pada tahun 2006 ALMM dimiliki sepenuhnya oleh 100% Bumiputera Islam.

        Visi kami amat jelas iaitu untuk menjadi peneraju utama industri produk halal khususnya produk penjagaan diri bukan sahaja di Malaysia malah diserata dunia. Bagi merealisasikan matlamat tersebut, kami sentiasa meletakkan komitmen yang tinggi dalam memberikan produk halal yang berkualiti tinggi kepada para pengguna.

        Kami percaya Malaysia adalah sumber serta landasan yang kukuh untuk menjadi industri halal global yang gemilang.

        Kami juga amat yakin kejayaan adalah melalui hasil kerjasama erat dan bukannya persaingan yang tidak sihat.

      • ubat gigi produk gamat emas orogard..

      • MUKMIN LAIN BUKAN ISLAM YG PUNYA LAMA DAH BERKUBUR…UBAT GIGI MU’MIN BUMIPUTERA ISLAM PUNYA . link : http://www.ceomumin.com

    • boleh gune pelbagai produk gamat emas (produk tempatan) ..

    • Assalam. Saya Hj Zaihal, CEO Mu’min. Agak merbahaya jika kita menyebaarkan fitnah kepada Syarikat saudara kita sendiri. Harap pembaca dapat rujuk info berkaitan Syarikat Mu’min di :
      1. http://www.ceomumin.com
      2. http://www.al-meswak.com.my
      3. http://www.facebook/bintangnasyid.com
      4. http://www.facebook/bsugi.com
      5. http://www.facebook/ubatgigimumin.com

      Sekian terima Kasih,
      Bersama kita membinan Ummah

      • Assalam.. Untuk pengetahuan tuan saya dan kluarga mmg pengguna setia produk mukmin..Sy trbaca di fb yg tanda lable hitam di bawah ubat gigi brmakna ubat gigi tue mnggunakan spenuh bahan dr chemical.. Harap tuan dpt jelaskan dgn lebih trperinci.. Terima kasih.

  5. Salam…info yg cukup berguna buat umat Islam..tanpa kita sedari, betapa banyak produk Israel yg dah lama ‘berakar umbi’ di negara kita..jadi, bersamalah kita memboikot secara berjemaah, dan belilah produk keluaran usahawan Muslim..sama2 lah kita tingkatkan ekonomi saudara seagama..

  6. Alhamdulillah…syukran atas maklumat ni…akan sy hebahkan pd keluarga, agar sume brg2 boikot ni dilenyapkan terus dari rumah setiap umat Islam yg menyayangi saudaranya di Palestin.

  7. Salam kepada seluruh umat islam…marilah berjemaah menggunakan produk serta meningkatkan ekonomi seagama kita. kalau kita lihat di pasaran, banyak pilihan produk yang suci lagi halal untuk kite semua. janganlah kite bergantung dengan barangan serta memajukan ekonomi umat terkutuk, yahudi. sekadar KFC, mcD, Pizza Hut,…coke, dan segala2 makanan orang yahudi, tak mati pun kalau xmakan. janganlah hanya bersedih dengan nasib umat islam palestin tetapi tak berbuat apa-apa untuk menyokong umat seagama.

  8. salam ustaz..boleh minta tlg beri link list-boycott…selain dari inminds.com…sbb di website inmind saya tak jumpe list converse n colgate palmolive maupun mars.inc untuk di boycott…kalau ust boleh beri link list-boycott yg ada menunjkkan company diatas untuk diboyott saya sgt harap skali…trima kasih, bantu saya utk tidak bersama orang2 yng menyumbang kepada ekonomi zionist n us-zion…selamat :)

  9. Salam ustaz… tiap tiap hari diucapkan boikot produk israel / america… tapi tak pulak dicadangkan produk apa penggantinya… saya cadangkan semua rakyat malaysia gunakan produk HPA… yang mempunyai lebih dari 100 produk HALAL dan dibuat oleh Orang Islam untuk semua….details ctc 012-3383535… DAkwah Islamiah…

  10. betul sekalian. apa kata kita boikot juga jenama USA seperti Microsoft (XP, Vista, Microsoft Office, dll), Dell, Hp, Compaq, http://www.hotmail, http://www.mail.yahoo.com, http://www.gmail.com, http://www.google.com, http://www.facebook.com, http://www.friendster.com, http://www.ebay.com, http://www.blogger.com, http://www.youtube.com

    sanggup kah?

  11. izin saya copy isi yg bermanafaat di sini

  12. salam..izin ana copy maklumat di atas untuk disebarkan..jazakallah.

  13. saya berharap agar smua org islam bersatu padu memboikot barangan buatan israel & amerika kerana tak saggup melihat rakyat palestin terus d tindas…. biar israel & amerika pakai sendiri barangan meraka… HIDUP ISLAM!!!!!!!!!!!!! CELAKA AMERIKA,JAHANAM ISRAEL!!!!!!!

  14. as’kum.. sama2 kita boikot barangan yahudi dan amerika.. melampau sangat2!!!!!!! Mai kita pakat2 benci barang depa.. kita pakat doa ramai2 supaya org islam di palestin selamat.. kita doa depa dpt berjuang bertahan di sana.. ALLAHHUAKBAR!! HIDUP ISLAM!!! CELAKA ISRAEL! CELAKA AMERIKA!!!!!!

  15. produk harian pun begitu.. so kita kena usaha kalu nak boikot israel. tapi produk software pun dari sana.. kegunaan seharian? so macam mana..?

    • kalau tak dapat boikot semua janganlah guna semua… boikotlah mengikut kemampuan… yg boleh tinggalkan dan yg dah ada alternatifnya boikotlah…. kalau masih terpaksa guna, gunalah dulu, tapi ada tanggungjawap fardu kifayah ke atas seluruh umat Islam kat situ….

      • Nak boikot, pakat boikot semua lah! Apahal pulak bokoit ikut “kemampuan”?? Baik tak payah boikot lau mcm tue… Umpama, Starbuck takleh jejak kaki, Mampu jew, sbb kat sana semua mahal… Tapi TAK MAMPU untuk memboikot McD, sebab TAK MAMPU tahan kalau tak makan BURGER McD … Mcm tue?? Adoiii, boleh pulak nak boikot ikut tahap kemampuan? So annoying lahhh….

      • betul2…boikot yg mampu aje la. cth nye, kfc, mcd, pizza and brgn harian yg kte guna tuu..

  16. Kalau semua muslimin memboikot produk mereka, insyaallah mereka akan lumpuh kerana negara mereka jika diperhatikan amatlah kecil..namun anehnya mereka sangat berkuasa.mengapa?keputusannya ada di tangan kita untuk melumpuhkan ekonomi mereka supaya mereka kembali sedar diri.jika kita istiqamah memboikot..mereka akan kembali hina..fikir2 kan lah..TAKBIR..bersama memboikot barangan perempat durjana di dunia.

  17. Saya memang minat makan McD…memang minat giler…kalau tak dapat McD sehari umpama dunia tanpa matahari..saya memang tk makan nasi dari kecil lagi..hidup McD….

    • kalau tak dapat mcd sehari umpama dunia hilang matahari ye… samelah dengan hidup di dunia nak senang hati tanpa memikirkan halal haram atau syubhahnya… umpama didunia tak berguna, akhirat pulak terhina…

    • smoga tuhan beri kau hidayah..in syaa allah

  18. ustaz, izinkn sy copy artikel yg bermanfaat di sini utk dikongsi dgn yg lain.

  19. para muslimin dan muslimat, gunakan lah peluang ini… perbanyakkan produk dari orang islam dan negara islam sendiri… jangan kita bergantung pada barangan bukan org islam.. pepatah mly lari dr mulut buaya masuk mulut rimau…. caya lh kita akan berjaya, yahudi pun makluk ciptaaNYA jgk… org yg ada kelebehan tolong lh sesama agamamu ini… jgn pentingkan diri s’diri… jgn tunggu2… nINSYAALLAHHH….

  20. Dah berjuta ekor ayam KFC orang melayu telan dan ada yang sampai ketagih KFC…

  21. Herbalife tu produk israel juge kan..klu ade info tolong komen

    • saya dpt info herbalife produk amerika.sbb tu saya tak beli walaupun tahu dia bagus.org kata

  22. Salam,

    Betul boikot boikot juga,

    Tapi terfikirkah di Malaysia, pekerja-pekerja KFC, McD dan yang lain2 syarikat tuh ramai anak-anak melayu dan islam?

    Perlu pandangan dari semua

    • tu la yang dinamakan INDAH DALAM SURAM.. orang yg bertaqwa akan cube menjauhi perkara2 syubhah dan meragukan sehabis daya yg munkin… sehingga mereka mengecilkan yg halal juga menjadi kecil kerana bimbang terjatuh ke dalam perkara syubhah… kita boikot bukan hanya membantu saudara2 kita, bahkan sebenarnya membantu diri kita, kafir laknatullah takkan berhenti dan berdiam diri ke atas umat islam hingga ke akhirnya.. mungkin juga mereka mencampurkan pelbagai ramuan dalam keluaran mereka untuk melemahkan umat islam kini, LEBIH BAIK KITA MENGIKAT PERUT DAN NAFSU DI DUNIA, UNTUK KITA MELEPASKAN IKATANNYA DI SYURGA..

  23. tutti frutti pn ade kaitan jgak ke ngan us n israel??

  24. Alhamdulillh trima ksh di ats sgla info,mari la sama2 kita mggunakan barangan buatan malysia dn yg pnting halal…

  25. intel..korang x pakai persisian intel ke ? @.@

  26. duit 10sen baru skang pun ader lambang zionis laknat

  27. Saya sokong utk memboikot barangan israel krn keuntungan drpd barangan tersebut di gunakan utk membunuh penduduk palestin yg sedang d seksa oleh kaum yahudi yg d laknat oleh allah s.w.t . . .

  28. Syarikat wwe pun mìlik yahudi ke?

  29. weeee reramai pakat dok dlm utan…

  30. jom smua join sya dok dlm utan….

  31. kalau google macam mane

  32. Yes! Saya punya Samsung tiada. Terima kasih atas infonya.

  33. Salam..izin saya cpy

  34. salam.dah lama saya sekeluarga boikot pdk yahudi ni.mc d n ktcky fd ckn dah 3/4 tahun tak beli n pdk2 lain.

  35. Awat kerajaan tak sekat barang2 ni dari masuk malaysia? Cer bg pendapat

  36. Salam, rasanya tak perlulah boikot memboikot ni. kalau nak diikutkan, wordpress (yang website ni guna) blogspot, email, facebook, twitter semua pun adalah produk2 mereka walaupun dalam bentuk digital. :)

  37. syukurlah…hari ini da byk barangan buatan Malaysia…kalau tidak entah macamana mau boikot…;)

  38. mari kita boikot barangan yang di asaskan oleh Israel termasuk , NOKIA , Microsoft , Intel , Yahoo , Google , Acer , Facebook , dan lain-lain lagi arr panjang nak tulis . Kalau nak boikot jangan alang-alang mandi biar basah . boikot semuaaaaaaa… hancur Israel !!!

    • Sayang,nokia berasal dari Finland bukan Israel.Habis tu,kalau boikot microsoft macam mana rakyat msia nak ambil duit gaji dlm mesin atm yg terdapat seluruh malaysia kerana ada windows milik microsoft dan intel cip processor yg terdapat pada peranti telefon pintar sekarang.Begitu juga,kilang Intel ada di pulau pinang.Kalau tiada microsoft negara akan lumpuh.Semua negara di dalam dunia pakai microsoft termasuklah malaysia.

    • Sayang,nokia berasal dari Finland bukan Israel.Habis tu,kalau boikot microsoft macam mana rakyat msia nak ambil duit gaji dlm mesin atm yg terdapat seluruh malaysia kerana ada windows milik microsoft dan intel cip processor yg terdapat pada peranti telefon pintar sekarang.Begitu juga,kilang Intel ada di pulau pinang.Kalau tiada microsoft negara akan lumpuh.Semua negara di dalam dunia pakai microsoft termasuklah malaysia.

    • Nokia produk finland…kilang coca cola yg dibina nilai 3 n9 macam mana.

  39. Mari kita semua Berjihad untuk bantu sesama Islam . Semoga semua negara Islam bersatu menghancurkan Israel Laknatullah . Mari kita bersedia berperang , mudah-mudahan kita dapat berjihad dengan orang-orang palestin di sana. Mari dunia , mari kita lakukan perang dunia ke 3 . dunia Islam Vs Dunia kafir. Bunuh semua orang kafir di hadapan kita . Jangan kawan dengan orang2 kafir lagi mulai saat ini . hancur Israel . Bunuh semua orang kafir . bunuh semua kafirun . hancur kan. jangan sekadar batuk di tepi tangga . hancurkan semua kafir di dunia . mari hancurkan kafir . boikot semua . Siapa ada kawan bukan Islam jangan kawan biar mereka hancur. Israel syaitan . dunia nak kiamat biar semua kafir kita bunuh dulu .

  40. Kenapa ada Arsenal?

  41. [...] Untuk mengetahui lebih lajut mengenai produk-produk yang di boikot sila klik disini [...]

  42. Ni hanya persoalan, jgn mrh kalau silap sila beri tunjuk ajar,,
    Kalau boikot segala2 bnde us n israel bkn ke akn terjejas kpd diri sndiri jugak? Contohnye , dlm islam kesihatn kite juga adalah salah satu kepentingan., lgipun, kalau org2 yg kerja kat MCD or KFC, mereka sekadar mmpu kerja disitu… Sbb mungkin tiada pelajaran, ataupun xde transport itu sje tmpt yg bole kerja,, mmg bnyk kerja tapi kalau tiada kemampuan seprti OKU..? Kalau kite boikot, ramai yg akn mengganggor, skrg pun da ramai yg mnganggor apatah lgi kdai2 yg paling mudah berkerja? Bkn ke dgn gaji diperileh itu juga lah digunnakan untuk memderma dn mnghatar bantuan kepada gaza… Lgipun,, ramai yg ckp, bnyk lgii kdai ade, tapi?? Bkn ke kite da mmg hidop ngn kdai2 ni je??tiada jalan lain hanya mmpu berdoa kpd allah s.w.t, kerana kite jugak memlukan duit untuk mmbantu org yg memerlukan, dan membantu diri kite…
    Skali lgi sy berkata,, jika ada salah silap sy memohon diberi tunjuk ajar…..

  43. Wah, pandai gila ah kau, siapa yang memboikot tu, baguslah, siapa yang tidak boikot tu takpelah.. hal2 sendiri ya..

  44. slm, patut lah perisa coke tu kuat sangat. sakit lidah masa minum. rupa2 nya produk israel. jahanam betul diaorang ni. memang nak kena diaorang ni!!!!!!!!!

  45. Bersatu untuk islam n iman yg lbh kuat

  46. jangan guna alatan elektrik, telefon, komputer, kereta krn org US yng ciptanya??

  47. salam. mungkin anda boleh membantu dalam usaha ini dengan mencadangkan produk tempatan yang setanding dengan produk luar kepada kami di MAHA 2012 nanti Sila layari https://www.facebook.com/pages/Koperasi-Usahawan-Groom-Big-Pahang-Berhad/265748840198491

  48. tutti frutti leh makan ke

  49. bole tanya tutti frutti leh makan ke

  50. interl pki cetak pki pirate je..xyah beli

  51. Chop3..list ni btol ke? Setahu sy KFC & Pizza Hut milik Johor Corp..maaf kalau salah..btol usaha kita nak boikot..tp kita kne make sure sejauh mne usaha yg kita lakukan..bukan membuta tuli menyahut seruan boikot..Mungkin ada insan2 yg cuba memerangkap kita..kne skeptism skit..harap maaf..

  52. Hidup palestin…

  53. minta izin copy maklumat yang bermanfaat ya.. TQ.

  54. intel adalah hardware
    selagi beli koputer ade cap Acer atau ape ape cap hardware (hard drive, motherboard, processor dll.) yg bukan intel, oklah tu

  55. Terima kasih teruskn usaha demi mmbantu saudara muslim

  56. Alhamdulilah..dpt jgak sdkt sbnyk mklumat pasal boikot makanan israil laknatulah nie..tima kaseh ustaz..mengenai boikot mkanan ni ats pndangan msg2…..krna disini kta dpt menilai iman seseowg….sy bkn ahli ugama nk bg crmah..tp sy jga islam seperti yg lain..yg dikandung oleh ibu yg bragama islam..yg akn dihisab di akhrat kelak..subhanallah..

  57. izinkan sy share info yg bermanfaat ni ye… n mcm mane dng tutti fruity..? keluaran mane yer?

  58. sepatutnya pihak kerajaan memikirkan jln yg terbaik utk menghasilkn produk alternatif sbg mengenepikn produk israel haram jadah.kerajaan seolah2 mementingkn hasil kpd negara wpun mereka sedar situasi yg berlaku.adalah lebih baik jika negara2 islam sepakat mghasilkn produk kpd org muslim.kewujudan OIC tidak membantu dlm kes palestin.arab saudi pun pro amerika jahanam.apa nk jd negara islam sekarang ni?

  59. sama2lah kite boikot

  60. insyaAllah, saya akan cuba untuk tidak menggunakan produk Israel, Amerika dan sekutunya..

  61. barangan di bawah jenama coco cola adalah minuman keluaran F&N seperti F&N oren, sarsi, soda dan sebagainya…bukan coca cola shj…

  62. boleh sye btanye ,MARRYBROWN Tu produk israel jugak ke?

  63. salam…terima kasih atas info yg amat berguna ini…izin kan saya tuk copy bagi saudara2 yg lain….

  64. salam ustaz..izinkan saya copy n paste ye..:-) syukran …..

  65. Boikot2 jgk nape kerajaan x ambik alternatif tbaik.lu org pikir2 ah.

  66. Tkaseh diatas info2 nya anda boleh email saya jika ada maklumat2 yg terkini

  67. boikot israel yahudi..!!!!!

  68. Boikot barangan ISRAEL LAKNATULLAH!!!!

  69. Assalamualaikum…
    trima kasih d ats info2 tersebut..sy rasa mnyesal sbb sblom ni sy pernah gne produk israel jgak..lpas sy taw sy tggal trus brang israel..BOIKOT ISRAEL!!!!!

  70. Salam.Ustaz sy terlalu suka mkn KFC boleh ustaz beri nasihat drpd ketagih

  71. kalo mcm ni saya tidak akan menggunakan produk israel. mesti kita beli barangan israel dan israel ambil duit kita dengan membuat peluru,bom hanya berperang dengan palestin. tidak!!!!!!!!!

  72. izinkan saya copy info ini…sh

  73. actually saya hairan dengan pemerdagangan di malaysia ni, .. kenapa dh tahu barang2 israel tpi still dibawa masok ke negara nie..hairan kn..any comment..

  74. jika ada inisiatif yg besar dari kerajaan malaysia sendiri untuk TIDAK MEMBENARKAN DAN MENGHARAMKAN barangan ISRAEL memasuki negara malaysia, alangkah besar jumlah kerugian yang dialami oleh ISRAEL!!!….dan rakyat malaysia tidak perlu berfikir panjang untuk memboikot barangan israel kerana barangan tersebut akan terus dihapuskan di negara ini dan diharamkan penggunaannya…!!..any comment…

  75. alamak!!!!baru tau kenalah berhenti makan semua ni…………..
    jahatnya mereka nak jatuhkan umat islam….tanpa kita sedari……..

  76. boikotlah semampu yg mgkn, sesungguhnya Allah Maha Melihat, Allah melihat usaha kita, x perlu la tggu kerajaan atau orang lain gerak dulu, tp knapa bkn kita sendiri yang berubah dlu…

  77. Sayang,nokia berasal dari Finland bukan Israel.Habis tu,kalau boikot microsoft macam mana rakyat msia nak ambil duit gaji dlm mesin atm yg terdapat seluruh malaysia kerana ada windows milik microsoft dan intel cip processor yg terdapat pada peranti telefon pintar sekarang.Begitu juga,kilang Intel ada di pulau pinang.Kalau tiada microsoft negara akan lumpuh.Semua negara di dalam dunia pakai microsoft termasuklah malaysia.

  78. jane tu yg mn satu?utk cosmetics

  79. Sama-samalah kita memboikot barangan israel yg jahanam ni demi saudara-saudara islam kita di sana..insyaallah….

  80. INFO YANG BERMAANFAAT
    BOIKOT!!!!

  81. Saya x sgka ada barang yg sya gunakan selama ini ialah barang yg support israel

  82. mmg susah xleh oyak mmg susah nk boikot ptut krajaan xleh nk skat sbab stengah brngan israel kta guna stiap hri

  83. wordpress ini bukan kepunyaan yahudi juga?

  84. assalammualaikum wbt , bagaimana kalau saya take away kfc , pizzahut tanpa coca cola , adakah saya memberikan bantuan kewangan terhadap israel juga?

  85. Boikot boikot boikot

  86. Mengapakah Nestle pun termasuk dalam senarai produk israil?

  87. Sukur lah dapat juga menolong orang islam

  88. kita sebagai sesama umat muslim kita harus selalu menegakkan iman yg kuat agar kita tidak mengulang kesalahan yg kita lakukan selama ini. kita harus saling membantu umat islam supaya teguh

  89. macam mane lak produk IPHONE…gengor kater supporter israel laknat gak..minta pencerahan cikit..

  90. macam mane lak produk IPHONE…dengor kater supporter israel laknat gak..minta pencerahan cikit..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 287 other followers

%d bloggers like this: