Foto burung ikhtiar menyelamat dan meratapi kematian pasangannya

Here the swallow’s the other half (wife) is injured and the condition is fatal.  

She was hit by a car as she swooped low across the road.

swallow 01 
 

 He brought her food and attended to her with love and compassion.
swallow 02

 

 

He brought her food again but was shocked to find her dead.
He tried to move her……a rarely-seen effort for swallows!

swallow 03

 
Aware that his sweetheart is dead and will never
 be with him  again, sadness filled his eyes and sorrow felt in his spirit.

swallow 04   

He stood beside her as his heart weeps for his only love .

 

      swallow 05

 

 Finally aware that she would never return to him, he
stood beside her body with  untold pain and despair.
swallow 06

 

Many people cried after watching this picture. It is said that the
photographer sold these pictures for a nominal fee to the
most famous newspaper in France .All copies of that
newspaper were sold out on the day these pictures were published. 
 

24 Respons

  1. Terharu dan menyedihkan….

  2. Cedihlah , binatang pun tahu tentang kasih sayang , ini pula manusia , buang anak buang bayi , mcm mcm didunia ini ,

    • reminds me of Habil & Qabil. Allah taught Qabil what to do with his brother’s body using birds as well.

  3. subhanallah…

  4. sedihnya…

  5. Subhanallah…betapa burung amat kasih akan sesama burung…sy mintak izin untuk letak dlm wall fb saya ustaz…

  6. Allahuakbar..

  7. huhu terharunyer..izinkan saya copy pictures ni, nk ltk kt fb biar manusia tgk betapa kuatnya kasih sayang sekor burung nie..

  8. subahanallah….
    sedih tngk burung tu..

  9. sungguh besar kekuasaan Allah

  10. subhanallah……!!!!.

  11. binatang pun tahu rasa kesedihan inikan manusia….
    fikirkanlah

  12. subhanallah..ya allah, sedihnya hati saya apabila melihat gambar ini….siapa yang tak sedih..walhal binatang pun tau erti kesedihan. Saya rasa macam nak meraung tengok gambar ni. Ya allah…Allah Hakim.

  13. SALAM ustaz, mintak izin amik artikel n pic untuk sharing. TQvm

  14. subhanallah

  15. salam ustaz…saya pun nk mtk izin untuk copy masuk lam fb dan blog saya…Terima Kasih..

  16. salam ustaz… mntak izin copy.. sebak nye rase.. (T_T) lg2 bile haiwan2 belaan sy kebanyakannya da mati..

  17. Ribuan terima kasih buat ustaz kerana banyak memaparkan foto foto dan Info berguna seperti ini. Walaupun nampak biasa saja jika sekali pandang, tapi sebenarnya dari haiwan haiwan inilah buat panduan dan sindiran besar untuk umat manusia yang selalu sesat dan hilang panduan dari mengikut ajaran Al Quran..Terima kasih ustaz…asalamualaikum..

  18. suka dengan posting ini..

  19. subhanallah..
    izinkan saya copy dan masukkan dalam blog saya..
    terima kasih

  20. Allah menyayangi manusia 70x lebih dr pasangan burung tersebut. Subhanallah.

  21. allahuakbar3X….tgk…lh…kebesarn allah dlm myampaikan msg….stiap yg brlaku ada hkmahnya…..

  22. Hebat btl.tidak lain ini semua adalah kuasa Allah s.w.t.Allah s.w.t memperlihatkan kpd kita kehebatannya.subhanallah..masyaAllah..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 282 other followers

%d bloggers like this: